Premiär!

Välkommen till min nya blogg, inledningen på min andra bloggningsperiod!

Som första inlägg kan det väl vara rimligt med en beskrivning av hur bloggen är upplagd och konfigurerad, eftersom det är det enda jag har i huvudet just nu.

Likheten med min första (hemmabyggda) blogg (minns någon den?) till trots så kör jag WordPress med det CSS-vänliga themet Naked, såklart med mängder utav CSS till det.

Dessutom har jag installerat Subscribe to Comments, ett plugin som gör att läsare kan få e-postnotifieringar om kommentarer på ett givet inlägg. (Det har jag lagt in för att jag själv gillar när andra bloggar har det – då är jag säker på att jag läser eventuella svar på min kommentar!)

Slutligen har jag hackat lite i mitt theme för att knöla in min Facebook-status som tagline. Det går till så att Pipes hämtar ett RSS-flöde utav mina statusuppdateringar, utför några av mig givna förändringar (t ex att ta bort mitt namn från början av varje statusmeddelande), genererar en fil som jag i PHP öppnar och kör unserialize() på för att få fram hanterbara arrayer, och slutligen helt enkelt ekar ut det aktuella statusmeddelandet.

Jag är rätt nöjd.

11 Comments

 1. Niklas skriver:

  Jag förstod inte så mycket av stycket om hur det fungerar med statusen, men fin idé i alla fall.

  Jag förstår för övrigt inte lurat ur hur man översätter texten vid kryssrutan för att prenumerera på kommentarer. Iofs ett väldigt litet problem, men jag skulle vilja lyckas få även det på svenska :)

 2. Job skriver:

  Jag har inte orkat översätta någonting av det, men jag skall. Om jag listar ut hur man gör detta lovar jag att berätta hur man gör.

 3. Niklas skriver:

  Jag har inte heller översatt något själv egentligen.. :) Laddade ner språkfilen här:
  http://www.selig.se/2006/12/03/wordpress-plugin-prenumerera-pa-kommentarer/

  Fick dock ladda ner senaste versionen av pluginen och sen språkfilen för att få det att funka.

 4. Job skriver:

  ah vad bra, då slipper jag arbeta! herregud vad fula wordpress smileys är, även detta måste åtgärdas.

 5. Leo skriver:

  Tjoho!

 6. Felicia skriver:

  Rätt nöjd? Du lurade in mig i ditt rum endast för att få berätta om din blogg :P Eller okej, om din facebookstatusgrej. Och det var väl lika bra för jag hade inte fattat annars.
  (Ja, jag vet, du lurade in mig bara för att jag är det bästa som hänt dig på alla möjliga sätt och min underbara närvaro är som en drog).

 7. Robert skriver:

  Vad avis jag bli på det där med mail-notifikation. Har försökt läsa mig till det på wordpress-forumet men fattar inte riktigt. Måste jag installera via min egen dator?

 8. Job skriver:

  Nja, du måste installera WordPress på ett eget webbhotell (och därmed med ett annat domännamn än wordpress.com). Om du vill kan du få parkera en blogg på mitt webbhotell – men då blir adressurvalet rätt begränsat ("damberg.jobjorn.se" klingar liksom inte så bra!). Ett annat alternativ är att du köper en egen domän och kopplar den till mitt webbhotell.

 9. Melps skriver:

  Yay! :D Jobs blogg är åter!

 10. Niklas skriver:

  Att skaffa egen domän, med webbhotell och blogg har ju aldrig varit billigare och enklare. Det är väl inte värt det om mail-notifikation är det enda man är ute efter, men det är ju roligare och flexiblare med eget också :)

  Job: Vad kör du för webbhotell btw? Ser att jordgubben kommit på plats också.. tjusigt :)

 11. Job skriver:

  Niklas: mitt webbhotell heter oderland och jag kan inte påstå att jag någonsin haft några problem med dem. det finns billigare, men det här är stabilt och flexibelt.