Puffsnickers

Puffsnickers

Något som går hem överallt är vegansnickers, förslagsvis bakade efter Handgranats recept. Jag fick dock en gång för mig att jag skulle prova att byta ut krossade cornflakes mot rispuffar för att se hur det blev. Häromdagen gjorde jag till slut slag i saken, och resultat blev puffsnickers:

 • 1 burk jordnötssmör (krämig variant, gärna med bitar i)
 • 2 dl sirap
 • 1 dl socker
 • 1 dl kokosflingor
 • 10 dl rispuffar
 • 1,5 blockchokladkaka

Blanda de fyra första ingredienserna i en kastrull på svag värme. Släng sedan i rispuffarna och rör om tills allting är någorlunda jämnt fördelat. "Häll" smeten på en plåt och smeta på smält blockchoklad. Ställ plåten kallt (frysen/utomhus/kylen) ett tag, och skär sen i lagoma bitar. Förvaras lämpligtvis i frysen.

Jag är nöjd!

3 Comments

 1. Mupplin skriver:

  Mitt tips! Byt utt puffat ris mot rice crispies! :D (Kan fortfarande kallas Puff-Snickers efter som det låter gulligt.)
  Det är sjukt gott.

 2. Job skriver:

  mot rice what?

 3. Mupplin skriver:

  Rice Crispies! Flingorna som "crispar" när man lägger dem i mjölk/fil.