Libris

Av alla miljoner webbplatser som finns därute så är nog Libris ändå en av de absolut häftigaste.

Till att börja med är den helt otroligt snygg. Verkligen helt otroligt. Den är så inbjudande och smakfull att jag vill böja mig fram och slicka på det där lilla bladet. Den inger en känsla av fräsch, av syrlig, av söt, av frisk.

Vilket är viktigt, eftersom sidan är till för någonting som de flesta (inte jag!) tycker är fruktansvärt tråkigt: biblioteksdatabassökning. Jag själv fascineras över denna massiva samling av metadata, tillgängligt på alla möjliga sätt – det finns till och med både APIer och boolesk sökning!

Som krona på verket har de dessutom en blogg (som tyvärr inte är lika snygg).

11 Comments

 1. Benjamin skriver:

  Mycket finare än pubmed.gov :/

 2. JoeZ skriver:

  Tjena job!
  Är imponerad av din blogg.
  Har funderingar på att byta blogg, är detta din egen design och din egen server?
  Vad rekommenderar du att använda?
  Jag vill ha ett lätt adressnamn samt HELST möjligheten att föra över ALLA mina inlägg i den tidigare bloggen.
  Framför allt vill jag ha något kompitabelt med iPhone applikationerna.
  Vad rekommenderas?

  Är också imponerad av ditt spårkbruk, du kan använda annat än LULZ och epic fail som du lärt mig ;)… är sarkastisk…

 3. Job skriver:

  Hahahaha!

  Jag kör WordPress. Man kan installera det på en egen server – som jag har gjort – eller ha en blogg på wordpress.com. Det finns en speciell iPhone-applikation för WordPress som är mycket bra. WordPress har dessutom massor av importeringsmöjligheter, men eftersom du använder blogg.se som ju är bajs, så kan du inte importera kommentarer automagiskt (däremot inlägg, via RSS). Du kan ju lägga till dem manuellt dock.

  Om du vill kan du få en wordpressinstallation på mitt webbhotell. Fördelen är att du då kan ha fler bilder än på wordpress.com, och du kan dessutom installera plugins och bygga om din design själv. Nackdelen är att du bara kan få en adress på jobjorn.se eller anarki.nu…

  För övrigt så anpassar jag språk efter situation. ;)

 4. torun skriver:

  jag vill ha toruns.se! och jag vill att det skall se ut som din liksom fast med min design. du får lära mig, johanna sa att du använde wordpress bloggfunktion fast med din adress, vilket låter väldigt vettigt. och så tycker jag att när allt väl är flyttat att du skall ha med mig i din blogglista!

  PUSSPUSS

  ps. lite outfitbilder på nya byxor och tröjor perhaps? pussåkram

 5. Job skriver:

  Skall jag köpa den åt dig? Det kostar pengisar som sagt, typ 169 spänn om året.

  Man behöver serverutrymme också, men det kan jag och Per bjuda på.

  Du må driva en modeblogg, men när jag postar "outfitbilder" på min blogg har helvetet frusit till is ;)

 6. Tuss skriver:

  Hahahahahahaha outfitbilder hahaha jisses. Bara ordet.

 7. Job skriver:

  skratta inte åt min lillasyster, hon är också revolutionär!

 8. Joakim skriver:

  har skaffat domännamn och wordpressblogg…
  Måste den där jävla WordPress verktygsfältet komma upp varenda gång, eller är det bara för att jag ser på min blogg?

 9. Job skriver:

  What? Har du skaffat en blogg på wordpress.com eller? Vad har du för domän och var?

 10. torun skriver:

  du får pengar av mig såklart! men ja, fixa! <3

  (tack för det storebroderliga försvaret av tuss attack fressten!)

 11. torun skriver:

  ahaha, min adress är förövrigt tokun.blogg.se, PUSS!