Fira grav-mass!

263px-invisible_pink_unicornsvg
En osynlig rosa enhörning!

Känner du dig lika alienerad av bebis-Jesus som du känner dig desillusionerad av cola-tomten? Känns konceptet jólablót inte särskilt lockande? För oss som bäst kan beskrivas som radikala ateister känns hela den här julgrejen ofta lite krystad. Varför är det egentligen vi reser hem till vår familj och ger bort saker till varandra? Att göra det för fira Jesu födelse? Förutom att Jesus (om han ens fanns till att börja med) inte föddes på julen så känns det ju lite b att helga en gudom man inte tror på.

Som tur är finns det ljus i det intellektuella mörkret! Jag vill slå ett slag för grav-mass, som vi firar till minne av Sir Isaac Newtons födelsedag den 25 december. Till skillnad från Guds existens (och Jesu födelse, för att inte tala om Intelligent Fallande) så är gravitationen en väletablerad vetenskaplig teori, värd all uppskattning!

5 Comments

 1. Niklas skriver:

  Julen firar vi till minne av tomtens födelse!

 2. Emelie skriver:

  Äntligen har jag hittat ett svepskäl för att kunna fira jul!

 3. Felicia skriver:

  "Varför är det egentligen vi reser hem till vår familj och ger bort saker till varandra?" <– Den meningen är lika konstig som den med sju skepp eller vad det var.

 4. Benjamin skriver:

  Hurra för svepskäl!

 5. Tuss skriver:

  Ahahah Grav-Mass har jag ju puffat för ett tag nu. För övrigt så flydde jag själv till det synnerligen o-juliga Venedig över jul och slapp därigenom mycket av tramset.