Luftslottet: där Tuss och Job bor

Nej, ni ser inte fel, jobjorn.se och luftslott.org har gått ihop. Eller ja, luftslott.org har flyttat till jobjorn.se-servern, bytt rosa ton på temat en smula och fått en till skribent; Job (varje posts upphovsperson visas nu med länk till en sammanfattningssida till höger om datumet längst upp). All historik från de båda bloggarna har också slagits ihop, så gamla länkar borde (peppar, peppar) fortfarande fungera.

Vi känner att det är rätt överflödigt med två bloggar, och vill inte stödja den person-hype som bloggande ofta utvecklas till. Vem vill vara ensam? Eftersom vi är överens om det mesta (och kan acceptera våra skillnader) ser vi ingen anledning att ha separata publikationsverktyg. Vi hoppas dessutom på häftiga synergieffekter och sådant!

Vi kommer dock inte skriva saker gemensamt alltför ofta, utan publicerar varje inlägg under vårt eget namn. För de som fortfarande bara vill lyssna på vad en av oss har att säga (hej släkt och vänner som egentligen inte är intresserade av vad vi skriver), finns det individuella författarsidor. Dessa är http://luftslott.org/author/Job/ (RSS) och http://luftslott.org/author/Tuss/ (RSS). Det finns individuella flöden för lite allt möjligt på bloggen, gillar du t ex bara våra veganska recept, så är det det här flödet som gäller – lägg alltså bara till /feed/ i adressfältet.

En sak vi behöver är fler taglines! Om du kommer på några, säg till.

// Job och Tuss

11 Comments

 1. krl skriver:

  jaha, det var därför min subdomän slutade fungera helt plötsligt ;)

 2. Job skriver:

  Ah, använde du den? Den kan återställas

 3. Joakim skriver:

  Känns som om designen fått en smäll, allt känns plottrigt…

 4. Job skriver:

  Jag föredrog min gamla design, men "plottrigt" är fel ord. Allting är på samma platser som förut, bara med annorlunda storlekar. Framförallt specifieras nu inga teckensnittsstorlekar, så det ni ser är erat default. Nu justeras dessutom bredden när man justerar fönstret.

 5. Tuss skriver:

  Designen är i huvudsak min, så det är mig ni ska skylla på. Det jag arbetade efter i huvudsak var att besökarens webläsare bör veta bättre än jag hur websidan bäst ska visas. Tyvärr är HTML fortfarande dåligt på att separera innehåll/representation, men jag försökte så gott jag kunde att exempelvis inte låsa fontstorlekar (exempelvis är det populärt bland idiotdesigners att använda den felhintade fonten Verdana och sen skruva ner storleken asmycket, så att texten blir pytteliten om man skulle råka sakna den och använda någon annan, icke-felhintad font) eller ange absoluta storlekar. Jag tycker inte heller om vitt utrymme: om man vill se sidan på en liten del av skärmen: minska fönstret! Helst skulle jag vilja kunna tala om för webläsaren att menyn är en meny och antingen inte behöver ritas upp alls eller att den kan ritas i ett separat fönster. Drömmen är att slippa rota igenom hundra tusen olika grötiga designer som andra tycker passar bra för dem, utan istället rendera alla sidor med samma utseende och samma typ av innehåll innehåll på samma ställen, men det är tyvärr ett tag kvar dit.

 6. torunn skriver:

  men fett! jag blev förvånad när det inte längre stod jobjorn.se i fältet över vilken statistik jag kan se. ni har helt rätt, tillsammans är man mindre ensam (förövrigt mycket bra film och ännu ännu bättre bok!)
  puss och kram från lillasystern

 7. torunn skriver:

  men ni måste fortfarande ändra min blogglänk till torunn.se! shame on you!

 8. Tuss skriver:

  Torunn: det är fixat nu.

 9. Tim skriver:

  Så vi stackare som följde både Luftslott och Job måste unsubscriba från ett feed?

 10. Job skriver:

  Tim: Eller så kan du läsa allting två gånger!

 11. Carl skriver:

  Intressant. Jag har själv funderat lite på att göra något liknande… Ska bli kul att se hur det går!